Elektrische fietsen

Comfortabel fietsen met een elektrische fiets

batavus_elektrische_fietsen_westerlaken_fietsen_zeewolde

Voordelen van een elektrische fiets

  • Veel fietsmodellen beschikbaar en tegen elk budget.
  • Meer fietsplezier door de besparing van energie
  • Langere afstanden fietsen
  • Sneller van A naar B

Ervaar de elektrische fiets zelf en maak een proefrit

Maak een proefrit op een elektrische fietsen door ons te bellen op 036-5227440 of een e-mail te sturen naar: service@westerlakenfietsen.nl

De elektrische fiets blijft aan populariteit winnen in ons land. Dit is niet verwonderlijk aangezien we in een land leven waar het veelal waait en waar we veel afstanden op de fiets kunnen overbruggen. Maar wat is de elektrische fiets ook alweer precies?

Over de elektrische fiets

De elektrische fiets is een fiets met elektrische trapondersteuning. Er moet, net als bij een normale fiets, gefietst worden door het leveren van spierkracht. De e-bike vergroot deze kracht als het ware, waardoor het voelt alsof je altijd met wind mee fietst. De elektrische fiets is voorzien van een of meerdere accu’s. Deze verzorgen de stroom voor de ‘motor’. Dit proces verloopt dankzij intelligente software. De accu kan intern en extern geplaatst zijn bij de fiets. Wanneer deze extern geplaatst is kan de accu meegenomen worden naar binnen om deze op te laden. Bij een intern geplaatste accu is het noodzakelijk dat de fiets niet te ver van een stopcontact geplaatst kan worden. Zoals gezegd zorgt de accu voor stroom in de motor. Deze motor zit veelal in het voor- of achterwiel en is borstelloos. Dit houdt in dat er geen extra weerstand is bij het fietsen wanneer de ondersteuning is uitgeschakeld. Het in- en uitschakelen van de motor wordt gedaan door middel van een display, geplaatst op het stuur. Hiermee is de sterkte van de ondersteuning aan te passen. Zo is het mogelijk om met veel tegenwind wat meer ondersteuning te vragen van de fiets.

 

 

M8i_Ltd_BLAUW_04502283.1

Tegenwoordig is de elektrische fiets er voor iedereen

Met de opkomst van hippe en modieuze modellen zien die e-bikes er al lang niet meer uit zoals de eerste modellen, welke vaak als ‘fiets voor oude mensen’ werden bestempeld. Ook de actieradius en het gewicht van de fiets zijn flink verbeterd. Het is mogelijk om tot wel 100km te fietsen met de stroom uit een accu. Let wel, dit is afhankelijk van de mate van ondersteuning en van de omstandigheden waarin gefietst wordt.

Zo is het bijvoorbeeld erg aantrekkelijk om op de fiets naar het werk te gaan. Door de trapondersteuning komt u fris, onbezweet en toch vol energie op uw werk aan! Maar de elektrische fiets is ook erg geschikt voor recreatieve tochten of voor het boodschappen doen op de fiets.

Een elektrische fiets op maat

Met een elektrische fiets vergroot u uw fietsrange. Wij voegen daar nog iets aan toe, namelijk een goed afgestelde fiets.  De elektrische fietsen van Fietsspecialist Westerlaken worden altijd op maat voor u afgesteld. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat u met een fiets op maat meer fietsplezier heeft. Met een elektrische fiets op maat voorkomen wij rug-, hals-, hand- en knieklachten, omdat wij u opmeten via ons Body Scanning Systeem. Een elektrische fiets van Fietsspecialist Westerlaken geeft u daardoor nog meer fietsplezier.

Ervaar de elektrische fiets zelf en maak een proefrit

Maak een proefrit op een elektrische fietsen door ons te bellen op 036-5227440 of een e-mail te sturen naar: service@westerlakenfietsen.nl

Actuele aanbod elektrische fietsen

Benieuwd naar welke elektrische fietsen wij nu in de winkel hebben? Bekijk dan ons actuele aanbod!

Een elektrische fietsen van de zaak of financieren?

Lees er hier alles over

Contact

All Rights Reserved © 2017 - 2018