Kinderfietsen

kleine_cortina_kinderfiets_westerlaken_fietsen_zeewolde

Kinderfietsen voor elke leeftijd en lengte

Maak fietsen leuk met een stoere kinderfiets

Spelend in de gezonde buitenlucht, wie ziet zijn of haar kind het liefste zo? Iedereen toch?! De fiets is voor kinderen het ideale speelmaatje om buiten te spelen. Lekker scheuren over het zand en het gras, gewoon lekker een stukje fietsen met papa en mama of op de fiets naar school. Het kan allemaal! En het is gezond, wat natuurlijk erg belangrijk is voor de ontwikkeling van uw kind. De juiste maat fiets speelt hier ook een grote rol in. Vaak worden er iets te grote fietsen aangeschaft, met de gedachte “” dan kunnen ze er wat langer mee doen””. Hierbij wordt echter vergeten dat dit de veiligheid van het kind in gevaar brengt. Daarnaast wordt het kind vaak angstig op de fiets, en dat is iets wat voorkomen moet worden want fietsen is juist leuk! cortina_kinderfiets_kids_westerlaken_zeewolde

De juiste kinderfiets maat

Het bepalen van de juiste fietsmaat is dus erg belangrijk. Omdat elke fiets, en ook elk kind, weer anders is kan er geen standaard advies gegeven worden. Ook kunnen fietsen van dezelfde bandenmaat (inch) verschillende framehoogtes hebben. Laat uw kind altijd eerst passen of het wel met de tenen bij de grond kan!cortina_kinderfiets_westerlaken_fietsen_zeewolde +

kinderfiets feiten:

  • Kinderen zien lang niet alles in het verkeer: Kinderen jonger dan 8 jaar hebben een heel beperkt blikveld. Zij kunnen hun aandacht maar op één ding tegelijk richten.
  • Kinderen kunnen pas vanaf een jaar of elf de aandacht gericht bij het verkeer houden.Kinderen kunnen vanaf 14 jaar pas écht goed fietsen. Tot die tijd is hun motoriek nog in ontwikkeling en kunnen ze bij lage snelheid moeilijk de balans bewaren.
  • 70% van de fietsongevallen zijn éénzijdige ongevallen. De fietser valt zelf omdat hij/zij de fiets niet voldoende onder controle heeft.
  • Kinderen groeien snel en hebben gemiddeld elke twee jaar een grotere fiets nodig.

 

Contact

All Rights Reserved © 2017 - 2018