Mountainbikes

Het ultieme aan mountainbiken

focus_moutainbikes_westerlaken_fietsen_zeewolde

Het is zondagochtend, de dauw hangt nog laag boven de grond. Op wat medebikers na is er niemand in het bos te vinden. Alleen jij, je bike en de dieren die toekijken hoe je over de mountainbikeroute raast. Wat is dat kicken zeg! Heftig sturen over de smalle en technische singletracks of afzien op die ene steile klim. Je komt er wel overheen, gewoon denken aan de afdaling die komen gaat! Dat is de kers op de taart. Geconcentreerd zet je alle zeilen bij om jezelf en je bike heelhuids beneden te krijgen. Eenmaal beneden heb je een geweldig gevoel en vervolg je de mooie rit, dat is nou mountainbiken!

mtb_giant_westerlaken_fietsen

Waar kun je mountainbiken

Hoewel Nederland niet veel heuvels kent zijn er legio mogelijkheden om de mountainbikesport te beoefenen. Er zijn zo’n 120 bewegwijzerde routes te fietsen, verdeeld over heel Nederland. Naast deze vaste routes zijn er in het najaar en in de winter veel toertochten waaraan je kunt deelnemen. Gezellig met veel mountainbikeliefhebbers door het bos sturen. Voor mountainbikeroutes in Nederland kijk je op www.mtbroutes.nl  Toertochten vindt je op www.ntfu.nl

De geschiedenis van de MTB

De geschiedenis van de mountainbike gaat ver terug, naar de jaren 60 en 70. In deze jaren werd er veel geknutseld aan normale fietsen om deze geschikt te maken voor het onverharde terrein. In 1979 werd de eerste “echte” mountainbike gefabriceerd, door Gary Fisher. In de jaren tot aan nu zijn de ontwikkelingen op mtb gebied bijna niet bij te houden. Inmiddels wordt er gereden op veel verschillende soorten fietsen. Van mountainbikes zonder vering en met een dichte versnellingsnaaf tot aan mountainbikes met dubbele vering met een veerweg tot wel 200mm.

merida atb

Makkelijker over obstakels met 29″ wielen

Mountainbikes met 29″ wielen bestaan al jaren. Door het achterblijven van onderdelenfabrikanten met geschikte onderdelen is deze maat mountainbike nooit echt een succes geweest. Tot aan 2011 dan, want in dit jaar is de 29er (twentyniner) populairder dan ooit. En deze populairiteit is alleen maar gegroeid. Zeker voor de Nederlandse routes is een 29″ mtb zeer geschikt. De grote wielen maken veel snelheid, rollen makkelijk over obstakels heen en bieden een hoog comfort. Dit zorgt er wel voor dat de fiets minder speels wordt en dat deze iets minder makkelijk te berijden is op echt technische trails, welke je veelal over de grens tegen komt. Hiervoor is dan de mountainbike met 27,5″wielen weer meer geschikt.

U kunt bij ons terecht voor mountainbikes van de merken Focus en Merida. Beide merken hebben hun sporen verdiend in de mountainbikesport en bieden kwalitatief hoogwaardige fietsen aan. Focus en Merida hebben een ruim assortiment, voor ieder wat wils!

Klik hier voor alle modellen van Focus.

Klik hier voor alle modellen van Merida.

mtb_kids_giant_westerlaken_fietsen

Grenzen verleggen met een op maat mountainbike

Als enthousiast mountainbikers weten wij wat een fiets op maat kan toevoegen voor u als mtb’er.  Een mountainbike op maat voorkomt dat u rug-, hals-, hand- of knieklachten krijgt en zorgt ervoor dat u net even die extra prestaties uit uw fiets haalt.  Een mountainbike op maat is aan te bevelen voor zowel ervaren als beginnende mtb’ers. Ontdek wat voor u de mogelijkheden zijn en ontmoet onze kennis in de winkel!

Ervaar mountainbiken zelf en maak een proefrit

Maak een proefrit op een mountainbiken zelf door ons te bellen op 036-5227440 of een e-mail te sturen naar: service@westerlakenfietsen.nl

Actuele aanbod mountainbikes

Benieuwd naar welke mountainbikes wij nu in de winkel hebben? Bekijk dan ons actuele aanbod!

Contact

All Rights Reserved © 2017 - 2018