Urban fietsen

westerlaken_fietsen_zeewolde_cortina__herenfiets_groen

Voordelen van een urban fiets

  • Unieke uitstraling
  • Sterk, geschikt voor de stad/dorp
  • Uiting van persoonlijke smaak en style.

Van fixie naar urban fiets

Je wilt een fiets die anders is dan alle andere fietsen. De fiets hoeft niet gebruikt te worden voor boodschappen of andere speciale doeleinden. Hij wordt gebruikt om gewoon eens lekker door de stad te rijden met wat vrienden en/of vriendinnen. In dit geval ben je op zoek naar de zogenoemde Urban fiets. Dit type fiets is relatief nieuw en stamt af van de single speed fixed gear fietsen zoals veel fietskoeriers in New York gebruiken.

van_fixie_naar_urbanfiets_voorbeeld

Stadsfiets met extra identiteit

De fixies, zoals de single speed fixed gear fietsen ook wel genoemd worden, zijn fietsen met een vaste overbrenging. Het is hierdoor niet mogelijk om de trappers stil te houden. Remmen gebeurt door middel van tegendruk op de pedalen en het liften van het achterwiel waardoor deze blokkeert. Het berijden van een fixie vraagt dan ook enige oefening. De fiets verschijnt steeds vaker in het straatbeeld, voornamelijk in de grote steden. Ook bekende wielrenners zijn verslaafd aan de fixie, zoals bijvoorbeeld Lance Armstrong.

De urban fiets van vandaag

focus_performance_groen

Gelukkig is het assortiment Urban fietsen wel voorzien van de gemakken van remmen en een freewheel. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om op een veilige manier lekker hard door te fietsen. Het is bij een Urban fiets erg eenvoudig om de fiets te personaliseren. Er zijn veel handvatten en zadels te verkrijgen die de fiets een persoonlijk tintje geven. Waardoor deze natuurlijk echt uniek wordt!

Een identiteitsrijke urban fiets op maat

Onze urban fietsen worden op maat afgesteld. Een urban fiets die u goed past, brengt u van a naar b. Bij een fiets op maat letten wij op de juiste houding van u als fietser. De optimale houding berekenen wij door middel van ons Body Scanning Systeem. De afstelling die door het Body Scanning Systeem geadviseerd wordt, gebruiken wij voor de afstelling van uw urban fiets. Op deze manier kunnen wij hals, hand, rug en/of knieklachten voorkomen. Probeer een urban fiets van Fietsspecialist Westerlaken en laat u adviseren.

Ervaar de urban fiets zelf en maak een proefrit

Maak een proefrit op een urban fiets door ons te bellen op 036-5227440 of een e-mail te sturen naar: service@westerlakenfietsen.nl

Actuele aanbod urban fietsen

Benieuwd naar welke elektrische fietsen wij nu in de winkel hebben? Bekijk dan ons actuele aanbod!

Een urban fiets van de zaak of financieren?

Lees er hier alles over

 

 

Contact

All Rights Reserved © 2017 - 2018